Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Welkom

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld is duurzaam aangelegd, met inheemse planten, fruitbomen en bessenstruiken. Vanaf de punt heb je uitzicht over het prachtig weidse Laaghalerveld, waar in de verte Schotse Hooglanders grazen, en dichterbij regelmatig een buurkoe voorbij komt. Onze gasten genieten van heerlijke wandelingen en fietstochten in de Drentse omgeving, en van de gemoedelijke rust op het kampeerterrein. Wij hopen u dit seizoen te verwelkomen en samen met u te mogen genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft.

Image
Image

Ons kampeerterrein

Op ons terrein hebben we plaatsen voor tenten, caravans en campers en daarnaast verhuren we twee hutten en een tipi. In de boerderij is de receptie waar wij altijd wel te vinden zijn om tips te geven over de omgeving, in de ochtend broodjes te bakken en voor de verkoop van biologische en lokale producten. In de boerderij is ook het verwarmde sanitair en een knusse slecht-weer-ruimte. Er zijn ook extra voorzieningen voor (tent-) kampeerders: een gezamenlijke koelkast met vriezer, combimagnetron en een wasmacahine en droger. Er zijn afwasruimtes zowel binnen als buiten.

Buitenplaats

Onder de walnotenbomen is onze sfeervolle buitenplaats, met meerdere zitjes, onder de boom en onder onze Drentse kapschuur. Naast een vuurplaats is er ook een bescheiden speelplek voor de kleintjes. Op het terrein scharrelen de kippen rond en in de dierenweide achter de kapschuur zijn onze drie varkentjes in hun modderpoel te vinden. Overdag geniet u van de rust en van alle vogels die op en rond het terrein te zien (en te horen) zijn. 's Avonds geniet u op heldere nachten van de schitterende sterrenhemel. Wij stellen regelmatig onze telescoop op om u daar van mee te laten genieten.
Image
Image

Onze hutten

Populair onder vakantievierders zijn onze hutten. Blokhut 'Zwaluw' is geschikt voor vijf personen en te bezoeken per nacht, dus uitermate geschikt voor rondtrekkende gasten. Blokhut 'Koolmees' is geschikt voor vier personen, en indien nodig is er een vijfde (uitschuif)bed. Deze blokhut is juist voor langer verblijf, en te boeken voor weekenden, midweken en weken (vertrek en aankomst op maandag en/of vrijdag).

De hutten staan op ons autovrije kampeerterrein omringd door groen. Het zijn ruime en zeer complete hutten, met een eigen veranda met een lekker zitje. Vakantievierders in de hutten kunnen gebruik maken van het sanitair en de andere voorzieningen in de boerderij. 

Image

TT Assen

Het TT-circuit Assen ligt op 2,6 km afstand van ons natuurkampeerterrein. Als er geracet wordt op het circuit en de wind komt uit het noorden, dan is dat te horen op ons terrein. 

Tijdens het TT-weekend (22 t/m 26 juni) zijn wij geen natuurkampeerterrein. Wij bieden onze vaste TT-gasten een rustige, maar gezellige plek. Wilt u daar ook van genieten dan kunnen wij u op onze wachtlijst zetten.
Image

Reviews van onze bezoekers

Wij hechten veel waarde aan goed contact met onze gasten. We zijn dan ook blij dat er zulke mooie aanbevelingen door hen geschreven zijn. Daarvoor kunt u de reviews lezen op Google of bij Natuurkampeerterreinen. Uit ons papieren gastenboek komen de volgende aanbevelingen. Leest u met ons mee?
Image
22-06-2022
Hele fijne dagen gehad hier! Twee dagen etappe 5 van het Pieterpad gelopen. Zo mooi en stil en groen! Heerlijk thuiskomen in de trekkershut. Wat een fijne en goed verzorgde camping. Hopelijk tot een volgende keer.
25-07-2022
Wat een prachtplek! Het is hier heerlijk vertoeven en genieten. Dank voor de hulp en de heerlijke rust. De natuur om de camping heen doet de mensheid goed.
07-07-2022
Een heel leuke camping met knusse terreintjes, eigen hoekjes in een heel mooie omgeving. En wat fijn dat er allerlei extra's is: drankjes, hapjes, fijne binnenruimte met gezellig materiaal. Heel erg gastvrij!
24-10-2022
We came here 4 of us. Had a great time and the place was beautiful. The owner was friendly and very helpful. Thank you very much and we would like to come here again. See you soon!

Ons adres

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Laaghalerveen 23, 9414 VH Hooghalen
06 139 49 774
Image
Image
Image
Image
Image