Hutten

Onze hutten

Op ons natuurkampeerterrein staan drie gezellige blokhutten. Ideaal voor gasten zonder kampeermiddel. Onze oude hutten gingen al even mee en waren aan vervanging toe. Vorig jaar bouwden we al de Koolmees. Dit voorjaar volgen de Zwaluw en de Ringmus.

De hutten staan op het autovrije kampeerterrein. Voor laden en lossen van de spullen mag de auto het terrein op, daarna is er voldoende plek op de parkeerplaats die dicht bij de hutten ligt.

In de hutten is (koud) stromend water. Je kunt gebruik maken van het luxe sanitair in de boerderij. Bij de hutten is het toegestaan een barbecue te gebruiken.

Om op ons natuurkampeerterrein te kamperen heb je een abonnement op de Natuurkampeerkaart nodig. Dit geldt ook voor een verblijf in onze blokhutten. Deze kaart schaf je aan via de site of bij ons. Je voegt de Natuurkampeerkaart (met of zonder Groene Boekje) tijdens het reserveren.

Image

Blokhut Koolmees

De Koolmees hebben we in 2023 duurzaam gebouwd, met o.a. dubbele beglazing, de vloer en het dak hebben we met vlas geïsoleerd en de houten muren zijn niet geïmpregneerd maar geverfd met ademende, milieuvriendelijke verf op waterbasis.

In de hut is ruimte voor maximaal 5 personen. De vijfde persoon slaapt dan in een uit te schuiven bed naast het stapelbed.

De Koolmees kost €60 per nacht, plus €7,50 per persoon per nacht. Voor deze blokhut geldt een minimumverblijf van 2 nachten. In overleg is het soms mogelijk hiervan af te wijken.

Inrichting hut

De Koolmees is een ruime blokhut, in frisse kleuren geverfd. Er is een gezellig zitje bij de pelletkachel en een eethoek.

De hut is voorzien van een complete keuken met koelkast, inductieplaat en gootsteen met koud water. Er is een waterkoker en een koffiezetapparaat met thermoskan. Koffie en thee is aanwezig in de hut. De keukenkastjes zijn goed gevuld met servies, pannen en wat u nog meer nodig heeft voor het bereiden van een maaltijd. Vanuit de keuken kijk je uit op de veranda met tuintafel en zitjes.

In het slaapgedeelte zijn twee slaapkamers, gescheiden van elkaar door een kleine ruimte. In deze ruimte berg je je tassen op, of plaats je een mobiel toilet (bij ons te huur). In de bedstee slaap je op een matras van 140 cm breed. In de slaapkamer staat een stapelbed, met uitschuifla voor een extra bed. Op de bedden liggen fijne matrassen met matrasbeschermers en kussens.

We gaan er vanuit dat onze gasten zelf voor lakens, dekens en handdoeken zorgen. U kunt deze uiteraard wel bij ons huren.

Image
Image

Blokhut Zwaluw

De Zwaluw is in het voorjaar van 2024 geverfd in dezelfde Zweedse kleuren als de Koolmees. Bij de bouw hebben we rekening gehouden met het milieu door het dak met vlas te isoleren, het hout zelf te impregneren met Zweedse verf op waterbasis en veel gebruik te maken van hergebruikte spullen.

In deze hut is plaats voor vijf personen. In het slaapgedeelte staan twee stapelbedden. Een daarvan heeft een tweesoonsbed onder.

De Zwaluw kost €50 per nacht, plus €7,50 per persoon per nacht. Deze blokhut is uitermate geschikt voor kampeerders die op trektocht zijn, en dus ook per nacht te boeken.

Inrichting hut

De Zwaluw is een ruime hut, geverfd in frisse kleuren. In het woongedeelte is een compleet ingerichte keuken, met koelkast, gootsteen met koud water, inductie kookplaat, koffiezetapparaat en waterkoker. Daarnaast zijn er (pfas-vrije) pannen, bestek, servies en andere handige dingen voor het koken. De Zwaluw is veenvoudig ingericht met een eettafel met vijf stoelen en een pelletkachel.

In het slaapgedeelte staat een stapelbed voor twee personen, en een stapelbed voor drie personen met onder een dubbel bed (140 cm breed). De bedden hebben goede, dikke matrassen en natuurlijk fijne kussens. Voor de hut is een veranda met tafel en stoelen, waar je omringd door natuur je kop koffie drinkt in de ochtend of 's avonds van een glaasje geniet. 

We gaan er vanuit dat onze gasten zelf voor beddengoed, dekens en handdoeken zorgen. U kunt deze uiteraard wel bij ons huren.

Image

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Laaghalerveen 23, 9414 VH Hooghalen
06 139 49 774
Image
Image
Image
Image
Image