Hutten

Onze hutten

Op ons natuurkampeerterrein staan drie gezellige blokhutten. Ideaal voor gasten zonder kampeermiddel. Onze oude hutten gingen al even mee en waren aan vervanging toe. Vorig jaar bouwden we al de Koolmees. Dit voorjaar volgen de Ringmus en de Zwaluw.

De hutten staan op het autovrije kampeerterrein. Voor laden en lossen van de spullen mag de auto het terrein op, daarna is er voldoende plek op de parkeerplaats die dicht bij de hutten ligt.

In de hutten is (koud) stromend water. Je kunt gebruik maken van het luxe sanitair in de boerderij. Bij de hutten is het toegestaan een barbecue te gebruiken. Eventueel kan er een geleend worden.

Image

Blokhut Koolmees

De Koolmees staat sinds 2023 op ons kampeerterrein. Deze hut hebben we zo duurzaam mogelijk gebouwd, met dubbele beglazing, geïsoleerde vloer en dak en de houten muren zijn mat geverfd met milieuvriendelijke Zweedse verf.

In de hut is ruimte voor maximaal 5 personen. De vijfde persoon slaapt dan in een uit te schuiven bed naast het stapelbed.

Onder de twee meter lange luifel staat een fijne tafel met stoelen. Hier geniet u 's ochtends van uw ontbijt terwijl de natuur ontwaakt. U hoeft u door het weer niet tegen te houden, onder de luifel zit u heerlijk beschut bij felle zon of een regenbuitje.

De blokhut is te boeken met vaste aankomst- en vertrekdagen: maandag en vrijdag. In overleg is het wellicht mogelijk hiervan af te wijken.

Onze nieuwe hut De Ringmus wordt op dit moment gebouwd. Deze is vergelijkbaar met de Koolmees. Foto's volgen zodra deze hut klaar is.

Inrichting hut

De Koolmees is voorzien van een complete keuken met koelkast, inductieplaat voor twee pannen en gootsteen met koud water. Voor warm water gebruikt u de waterkoker. Er is een koffiezetapparaat met thermoskan. Koffie en thee is aanwezig. Uiteraard zijn de keukenkastjes goed gevuld met servies, pannen, en wat u nog meer nodig heeft voor het bereiden van een maaltijd. Vanuit de keuken kijk je uit op de veranda met tuintafel en zitjes.

In het slaapgedeelte zijn twee slaapkamers, gescheiden van elkaar en van de leefruimte. In de bedstee slaap je op een matras van 140 cm breed. In de slaapkamer staat een stapelbed, met uitschuifla voor een extra bed. Op de bedden liggen dikke matrassen met matrasbeschermers en uiteraard een kussen.

We gaan ervanuit dat onze gasten zelf voor lakens, dekens en handdoeken zorgen. U kunt deze uiteraard wel bij onshuren.

Image

Blokhut Zwaluw

Onze blokhut ging al wat jaartjes mee en wordt daarom dit jaar vervangen. We zijn in voorbereiding op het nieuwe seizoen druk in de weer met het plaatsen, verven en inrichten van deze vernieuwde 'Zwaluw'. We zullen z.s.m. foto's delen.  

In ieder geval is al wel duidelijk dat er ook weer een zeer compleet ingerichte keuken zal zijn, met een inductie kookplaat. koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker. Daarnaast is er een wasbak met stromend (koud) water. 

De Zwaluw is eenvoudig ingericht met een eettafel met vijf stoelen, een stapelbed voor twee personen, en een stapelbed voor drie personen met onder een dubbel bed (140 cm breed). De bedden hebben goede, dikke matrassen en natuurlijk fijne kussens. Voor de hut is een veranda met tafel en stoelen, waar je omringd door natuur je kop koffie drinkt in de ochtend of 's avonds van een glaasje geniet. 

Deze blokhut is uitermate geschikt voor kampeerders die op trektocht zijn, en dus ook per nacht te boeken.
Image

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Laaghalerveen 23, 9414 VH Hooghalen
06 139 49 774
Image
Image
Image
Image
Image