Kampeerterrein

Image

Ons natuurkampeerterrein

Het kampeerterrein is 1,1 ha groot met 30 ruime kampeerplaatsen. Naast de reguliere plaatsen is er een trekkersveld met elektra en water en een camperveld met plek voor zes campers. Ook verhuren we een ingerichte tipitent, twee blokhutten en een trekkershut. We hebben 23 plaatsen met een elektriciteitsaansluiting (6A), en water en afvoer bij de kampeerplaats of dicht in de buurt.

Het terrein is autovrij. Bij aankomst en vertrek mag u met de auto voor het laden en lossen op het terrein. Busjes blijven gedurende het verblijf op de kampeerplek. Op het camperveld is er wel de mogelijkheid overdag met de camper op pad te gaan. Voor auto's is een ruime parkeerplaats aanwezig.


Tegenover de boerderij is onze buitenplaats. Onder de walnotenbomen zijn hier diverse zitjes. Er staat een Drentse kapschuur, waar je droog, of juist in de schaduw, kunt zitten.
Op de buitenplaats is een vuurplaats, waarin hout mag worden gestookt. En een barbecueplaats waar u boven open vuur uw maaltje kunt bereiden. Op het kampeerterrein is open vuur niet toegestaan. Barbecues zijn wel toegestaan bij de plaatsen.

Achter de buitenplaats is een dierenweide met onze drie hangbuikzwijntjes: Ork, Stekkie en Boudewijn. Ook hebben onze kippen daar hun hok, zij scharrelen rond over het hele terrein.

Er is wifi op het hele terrein, zonder bijkomende kosten

Op het kampeerterrein geldt nachtrust van 23:00 tot 7:30 uur.

In samenwerking met de plaatselijke fietsenverhuurder, hebben wij eenvoudige fietsen te huur. Voor het volledige aanbod kunt u bij de
fietsverhuur in Hooghalen terecht.

Voorzieningen

De gele boerderij is het hart van onze camping, met de receptie, waar we onze gasten ontvangen en we meer vertellen over ons natuurkampeerterrein en over de prachtige omgeving. Er is volop informatie aanwezig over activiteiten in de omgeving. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar.

Bij de receptie verkopen we veel lekkers: o.a. warme broodjes; goede biologische koffie; lokaal én biologisch ijs van Sonneclaer; lokaal gebrouwen bier op fles van Maallust; appelsap uit de eigen boomgaard, lokale appelcider en goede biologische wijn. Er zijn zelfgemaakte, biologische diepvriesmaaltijden beschikbaar (soep en pasta). Ook vegetarisch. Deze kun je zelf opwarmen op je gasstel of in de bij ons beschikbare magnetron.

In de boerderij is ook het sanitair, in voor- en naseizoen verwarmd, met toiletten, wasbakken en ruime douches (zonder muntjes), ook geschikt voor mindervalide gasten. Ook is er een aangepast toilet.

Wij zijn aangesloten bij het netwerk Rustpunt. Daarmee bieden wij reizigers, met name fietsers en wandelaars, de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten van ons terrein. Daarom staat er een koffiezetapparaat en een waterkoker, waar je tegen betaling voor jezelf een kopje koffie of thee kunt maken. Uiteraard is alleen het gebruik van de waterkoker gratis. Rustpunten zorgen ervoor dat je ook in het buitengebied verzekerd bent van een mooie pauzeplek, waar je overigens gewoon je eigen drink- en etenswaren mag nuttigen.

Image

Slecht-weer-ruimte

Binnen in de boerderij zit je warm en droog in onze receptie aan een van de tafels. Er is pelletkachel die aangaat wanneer de avonden fris zijn. Hier is ook een boeken-, en spelletjeskast met volop keus. Naast de receptie is een ruimte waar je gebruik kunt maken van de gezamenlijke koelkast met vriezer, combimagnetron en wasmachine en droger.

Image
Image
Image

Trekkersveld

Ons trekkersveld ligt naast de boerderij in de kleine boomgaard. De fruitbomen zorgen voor prachtige bloesem in het vroege voorjaar, en een rijkdom aan fruit (peer, appel en pruim) vanaf augustus. Ook staan er struiken waar je in de zomer heerlijke rode bessen plukt.

Op het trekkersveld zijn vijf plaatsen voor trekkerstentjes en eventueel kan er ook een kleine camperbus terecht. Op het veld staat een zuil met een waterkraantje en twee elektrapunten (voor 3-polige campingstekkers, verloopstuk is bij de receptie aanwezig). Deze zijn voor algemeen gebruik.

Op de naastgelegen buitenplaats is een vuurplaats voor een sfeervol (en verwarmend) kampvuur en een overdekte kapschuur waar je bij regen ook overdekt kan koken. In de boerderij is van alles wat met name voor tentkampeerders goed van pas kan komen. Zonder bijkomende kosten kun je gebruik maken van de waterkoker, de koelkast met vriezer en de combimagnetron en mag je apparaten opladen. Tegen betaling gebruik je de wasmachine en de droger.

We verkopen zelfgemaakte, biologische maaltijden. Wij maken regelmatig pastasaus (bolognese of vega-linzen) die we in handige een- of tweepersoons porties invriezen. Inbegrepen bij de maaltijd is de pasta en kaas. Dit alles dien je wel zelf op te warmen. We maken ook biologische, vegetarische soep, waar mogelijk van groente uit de eigen moestuin. 

Wij zorgen dat er elke dag tot 19:00 uur een plekje vrij is voor de rondtrekkende kampeerder. Als je alvast een plaats op het trekkersveld wilt reserveren kan dat voor 1 nacht. Vraag ter plaatse naar de mogelijkheid om bij te boeken, indien gewenst.

Uitzicht
Vanaf T3
Klassiekers
Plekken 8, 9 en 10
Picknickplaats
plek T1
Ruim & zonnig
Plekken 2, 3 en in de verte T3

Ideologie Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Ons kampeerterrein is een erkend natuurkampeerterrein. Wij werken er hard aan om te voldoen aan de richtlijnen van de Groene Koepel voor Natuurkampeerterreinen. Wij vragen onze gasten om ons daarbij te helpen. Dat doe je o.a. door het afval te scheiden, zuinig te zijn met water en elektriciteit en gebruik te maken van ecologische schoonmaakmiddelen (deze zijn beschikbaar bij de afwasplekken). Afvalwater mag alleen op het riool worden geloosd. 
Image

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Laaghalerveen 23, 9414 VH Hooghalen
06 139 49 774
Image
Image
Image
Image
Image