Tipi de Specht

Tipi de Specht

Onder de walnotenboom staat onze nieuwe aanwinst, de tipi. Deze is verrassend ruim en biedt plaats aan vier personen, en indien gewenst kan er een extra slaapmat geplaatst worden voor een vijfde persoon. De tipi is volledig ingericht met o.a. veldbedden met comfortabele slaapmatten en kussens, relaxstoelen, en allerhande keukengerei. Voor de tipi, onder de tarp, staat een picknicktafel, een kookstel en een vuurschaal. De tipi kan, in het voor- en naseizoen, verwarmd worden met een houtkachel. 

Image

Houtkachel

De tipi is standaard uitgerust met een houtkachel, die aan de middenpaal, de schoorsteen, bevestigd is. In de kachel stook je een behaaglijk vuurtje, waarmee je van de tent een comfortabele verblijfplaats maakt in voor- en naseizoen. De tipi heeft voor de eerste dag een kistje met hout en aanmaakhoutjes, zodat je goed en verantwoord vuur kunt stoken met droog hout. In de stookhandleiding kun je precies lezen hoe je dat doet. Wil je vaker gebruik maken van de houtkachel, dan koop je hout bij ons of neem je zelf hout mee. Voorwaarde is wel dat het goed gedroogd hout is. Zelf houtsprokkelen in het bos of op het terrein is dus niet de bedoeling.
Als het warmer wordt buiten, is de houtkachel niet meer nodig in de tipi. De gezelligheid van het kampvuurtje verplaatst zich dan naar buiten. Daar staat een vuurschaal, die ook als barbecue te gebruiken is. De tipi is daarmee de enige plaats waar je een eigen vuurtje mag stoken. Op de buitenplaats mag iedereen dit doen, op de gezamenlijke vuurplaats.
Image

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Laaghalerveen 23, 9414 VH Hooghalen
06 139 49 774
Image
Image
Image
Image
Image